شرکت برق منطقه ای آذربایجان
details

* برنامهریزی شرکت برق منطقه ای آذربایجان برای تولید ۹۰۰ مگاوات برق خورشیدی

مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجانبا اشاره به برنامههای برق منطقهای آذربایجان، برای استفاده از ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر، گفت: در این راستا تا ۹۰۰ مگاوات برق از طریق توسعه نیروگاههای خورشیدی تولید میشود.

دکتر رسول اسماعیلزاده روز سه شنبه سوم خرداد در نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه های گروهی که به همران مدیران عامل شرکت های توزیع نیروی برق تبریز و مدیریت تولید برق آذربایجانشرقی، سخن می گفت، افزود: این طرح طی پنج سال اجرا می شود و هم اکنون کارهای لازم برای تولید ۳۰۰ مگاوات از طریق نیروگاه خورشیدی از جمله شناسایی زمین، طراحی و خرید تجهیزات در سطح استان های آذربایجانشرقی، آذربایجان غربی و اردبیل انجام پذیرفته و در مواردی دیگر نیز زمین های مورد نظر شناسایی و به سرمایه گذاران معرفی شده است.

وی با بیان اینکه منطقه آذربایجان از با مستعدترین مناطق برای سرمایه گذاری در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی است، اظهار داشت: این منطقه از نظر تابش مناسب خورشید و پایین بودن دمای هوا، نسبت به سایر مناطق دارای مزیت زیادی است و در نتیجه بهره وری سلول های خورشیدی در این منطقه افزایش می یابد و سرمایه گذاری در این بخش در منطقه آذربایجان توجیه اقتصادی دارد.

دکتر اسماعیل زاده، با بیان اینکه شرکت برق منطقه ای آذربایجان با چهار کشور همسایه خارجی امکان مبادلات برون مرزی دارد، افزود: ظرفیت اسمی نیروگاه های منطقه شمالغرب (آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل) در حال حاضر حدود ۵۵۰۰ مگاوات است و توان تولید ۴۲۰۰ مگاوات برق را دارد.

وی یادآور شد: از این میزان ظرفیت منصوبه در حوزه شرکت برق منطقه ای آذربایجان، حدود ۲۲۵۰ مگاوات در استان آذربایجانشرقی، ۱۷۵۰ مگاوات آذربایجان غربی و ۱۵۰۰ مگاوات استان اردبیل ظرفیت ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجانگفت: میزان برق مصرفی در ایام اوج بار در سال گذشته در منطقه حدود ۴۱۰۰ مگاوات بود که این آمار حاکی از آن است که این منطقه در محدوده سبز قرار دارد و تراز تولید حدود ۲۰۰ مگاوات بیشتر از مصرف است.

دکتر اسماعیل زاده در عین حال افزود: تولید و مصرف برق در هر لحظه باید برابر باشد زیرا انرژی برق قابل ذخیره سازی نیست.

وی با اشاره بر اینکه همزمان با آغاز به کار دولت سیزدهم، حدود ۱۴۵۰۰ مگاوات ناترازی در تولید و مصرف برق در کشور وجود داشت، اظهار کرد: برای جبران این ناترازی، اقدام به تعریف برنامه های مصرف بهینه انرژی در سطح کشور شد و در سایه تلاش دولت و مدیران استانی این موضوع به خوبی مدیریت و این روند تا سال جاری نیز ادامه داشته است.

* مصرف برق در منطقه آذربایجان هفت درصد افزایش یافته است

مدیرعامل برق منطقهای آذربایجانبا اشاره به اجرای طرح های گسترده برای تولید برق در منطقه، گفت: افزایش مصرف برق در منطقه ما بالا و معادل هفت درصد بوده و بخش عمده آن، مربوط به حوزه صنعت است.

اسماعیل زاده، افزود: افزایش مصرف برق در حوزه صنعت، نشانه افزایش تولید، اشتغالزایی و کارآفرینی در منطقه است و با توجه به توان منطقه و استان در حوزه صنعت، نیاز به افزایش ظرفیت تولید با احداث نیروگاه های جدید وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه به ازای هر یک درجه افزایش دما از ۳۵ درجه سانتی گراد به بالا، نیاز به افزایش ۱۵۰۰ مگاوات تولید نیروگاهی است، یادآور شد: افزایش ظرفیت نیروگاه ها نیاز به مصرف انرژی مانند گاز، گازوئیل و تامین آب برای نیروگاه های دارای برج «تر» دارد و در نتیجه، با هر میزان افزایش دما و مصرف برق، میزان مصرف انرژی و آب نیز افزایش می یابد.

مدیرعامل برق منطقهای آذربایجانبا تاکید بر پیوستگی بین مصرف آب و برق، گفت: سرمایه گذاری برای تولید برق زمان بر بوده و راه چاره در این زمینه، استفاده از "نیروگاه های مجازی" یعنی فرهنگ سازی برای مصرف مناسب و بهینه آب و برق است.

دکتر اسماعیل زاده، با بیان اینکه تک تک مردم بزرگوار در مصرف آب و برق، مدیر محسوب شده و مسوول هستند، از مردم درخواست کرد با مصرف بهینه برق، مسوولان برق منطقه ای آذربایجان را در تامین برق مورد نیاز در ایام اوج مصرف یاری نمایند.

 
 


تاریخ انتشار / بروز رسانی1402/05/04   تعداد بازدید 468     https://azrec.co.ir/blog/u/43532  
  • برچسب ها:
  • برچسبی برای این صفحه ثبت نشده است
0 رای --- ( 0 )
آدرس صفحه

ارسال نظر

افراد کمتوانافراد کمتوان
کنتراستکنتراست
افزایش اندازهافزایش اندازه
کاهش اندازهکاهش اندازه

پسزمینه قرمزپسزمینه قرمز
پسزمینه سبزپسزمینه سبز
پسزمینه پیشفرضپسزمینه پیشفرض