با هدف مدیریت پیک بار در فصل تابستان صورت گرفت:
همایش مشترکین فوق توزیع و انتقال در شرکت برق منطقه ای آذربایجان
به منظور مدیریت پیک بار تابستان ۹۶، همایشی با حضور صاحبان صنایع عمده و مشترکین فوق توزیع و انتقال در شرکت برق منطقه ای آذربایجان برگزار شد.
در این همایش که روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه از سوی گروه مدیریت مصرف معاونت برنامه ریزی برق آذربایجان ترتیب یافت ، علاوه بر جمعی از معاونین و مدیران برق منطقه ای و شرکتهای توزیع نیروی برق استانهای تحت پوشش ، مهندس احمد یزدی معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر و مهندس نوری کارشناس این دفتر نیز حضور داشتند.
در ابتدای این همایش مهندس معمار معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای آذربایجان ضمن خوش آمد گویی ، با بیان اهمیت برگزاری این همایش ، گفت : استحضار دارید که همه ساله با افزایش دما بخصوص در فصل تابستان ، مصرف برق در کشور بطور قابل ملاحظه ای افزایش می یابدکه محدوده زمانی رسمی این اوج مصرف از سوی وزارت نیرو ۱۵ خرداد الی ۱۵ شهریور تعیین شده است.
وی افزود: برای گذر از این مشکل، ما دو روش پیش رو داریم که یکی، افزایش تولید برق یا به عبارتی احداث نیروگاه جدید است که این امر به دلیل محدود بودن دامنه زمان اوج مصرف و نیاز به سرمایه گذاری قابل ملاحظه آن مقرون به صرفه نیست .
روش دوم، ترویج فرهنگ استفاده صحیح از انرژی برق ، بهینه سازی مصرف انرژی و در نهایت مدیریت پیک بار است که همکاری بخش های مختلف صنعتی ، خانگی ، تجاری ، کشاورزی و ... را طلب می نماید.
مهندس معمار به وجود ۲۱ مشترک صنعتی بزرگ در سطح منطقه آذربایجان در رده ولتاژهای فوق توزیع و انتقال اشاره کرد و گفت: در سال ۹۵ سهمیه کاهش پیک بار برای برق آذربایجان ۶۰ مگاوات تعیین شده بود که همکاران ما با تلاش و همکاری خوب صنایع منطقه توانستند با اجرای طرح های تعطیلات و تعمیرات تابستانی، طرح ذخیره عملیاتی، طرحTOU و همکاری مشترکین کشاورزی در زمان اوج مصرف در مجموع ، ۴۹ مگاوات کاهش بار داشته باشند.
معاون برنامه ریزی برق آذربایجان با اشاره به اینکه در زمان اوج بار سال ۹۶ در شرکت برق منطقه ای آذربایجان پیش بینی می شود بیش از ۵ درصد افزایش پیک نسبت به سال ۹۵ رخ دهد، اظهار داشت: با هدف گذاری این امر ، سهمیه کاهش بار این شرکت در سال ۹۶، حدود ۴۸ مگاوات تعیین شده است که با توجه به هماهنگی خوب با مشترکین، امیدواریم این کاهش پیک را به ۶۰ مگاوات نیز برسانیم و مشترکین ما نیزمی توانند در این خصوص از مشوق های پیش بینی شده برخوردار شوند.
در ادامه این همایش ، مهندس علیرضا احمد یزدی معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر، با تشرح عملکرد مدیریت پیک بار کل کشور در سال ۹۵ ، اظهار داشت: مجموعه شرکت های برق منطقه ای و توزیع نیروی برق کل کشور توانستند با هماهنگی ها و اجرای برنامه های مدیریت پیک بار درسال ۹۵ ، قریب به ۳۰۰۰ مگاوات پیک سائی نمایند که سهم بخش صنعتی در این خصوص قریب به ۵۰ درصد از کل کاهش بوده است.
وی با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی در صنعت برق تصریح کرد که ۳۰۰ مگاوات صرفه جویی حاصل شده معادل مصرف برق ۱۰ استان کوچک در کشورمان است لذا با این مثال ، اهمیت موضوع کاملا مشخص است .
مهندس احمد یزدی با اشاره به وجود ۲۲۰ هزار مشترک صنعتی در کشور ، این رقم را در مقابل ۳۴ میلیون مشترک حال حاضر در کشور کمتر از ۱ درصد اعلام کرد ولی در عین حال تصریح کرد که مشترکین صنعتی یک سوم مصرف برق کشور را بر عهده دارند و امیدواریم به دلیل نقش توسعه ای و تولیدی آن، این سهم مصرف ،بالاترهم برود.
معاون دفتر مدیریت مصرف توانیر در بخش دیگری از سخنان خود ، خاطر نشان کرد که پیک بار کشور در سال ۹۵ قریب به ۵۳ هزار مگاوات بود که تنها ۲۰۰ الی ۳۰۰ ساعت را شامل می شود و اگر این زمان کوتاه بازهم مدیریت شود، از هزینه هنگفت سالانه در کشور جلوگیری می شود هرچند که ۱۷۰ میلیارد تومان پاداش همکاری به صنایع مختلف در سال ۹۵ پرداخت گردید.
پس از سخنان مهندس احمد یزدی ، مهندس نوری کارشناس دفتر مدیریت مصرف توانیر و خانم مهندس حریت خواه کارشناس گروه مدیریت مصرف برق منطقه ای آذربایجان به ترتیب، به تفصیل عملکرد اقدامات و برنامه های پیک بار کشوری و منطقه ای در سال ۹۵ را برای حاضرین بوسیله پاورپوینت تشریح کردند.
در پایان این همایش ، از ۱۱ شرکت و مجموعه مشترکین فوق توزیع و انتقال همکاری کننده در سطح استانهای آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی و اردبیل با اعطای لوح تقدیر به ترتیب ذیل، قدردانی شد:
- مجتمع مس سونگون
- مجتمع فولاد شهریار
- ایستگاه پمپاژ آب سد ستارخان اهر
- سیمان کاوان بوکان
- فولاد آذربایجان میانه
- شرکت صنایع غذایی داداش برادر(شونیز)
- مجتمع آذر فولاد امین
- سیمان آذر آبادگان خوی
- سیمان اردبیل
- پایاب سد آیدوغموش میانه
- ایستگاه تقویت فشار گاز
تاریخ انتشار / بروز رسانی1396/02/24 تعداد بازدید 1317 https://azrec.co.ir/blog/u/20813
نظرات (0)