شرکت برق منطقه ای آذربایجان
details

گزارشی از آخرین وضعیت احداث تونل انرژی کلانشهر تبریز

تبیین اهداف و ضرورت تونل انرژی در مصاحبه با دکتر میلانی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان

انرژی الکتریکی یکی از امکانات زیر بنایی و بسیار مهم جامعه است و تمام ابعاد توسعه و پیشرفت، تابعی از وجود انرژی الکتریکی است.

دکتر افشین روشن میلانی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان در گفتگویی پیرامون اهداف و ضرورتهای پروژه مهم تونل انرژی در کلانشهر تبریز که هم اکنون با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست، ضمن تاکید بر این مطلب افزود: چند سالی است که مصرف و درخواست انرژی برق در بخش مرکزی کلانشهر تبریز روزبه روز در حال افزایش است و با توجه به اینکه امکان تامین انرژی برق به مرکز شهر از طریق شبکه های فشار ضعیف از جمله خط ۱۳۲ کیلوولت مقدور نیست لذا شرکت برق منطقه ای آذربایجان الزاماً باید انرژی مذکور را از طریق خط انتقال با سطح ولتاژ بالا (۲۳۰ کیلوولت)تامین نماید.

وی افزود : حمل این حجم از انرژی و سنگینی این سطح ولتاژ در خارج از شهرها با دکل های بزرگ امکان پذیر است و بالطبع در فضای شهری من جمله شهر بزرگی مثل تبریز و الزامات رعایت زیبایی بصری و معماری شهری ،این امکان را نمی دهد که برای انتقال خط ۲۳۰ کیلوولت به مرکز شهر از دکل استفاده گردد لذا مجبور هستیم همانند کلانشهرهای توسعه یافته در جهان ، تونلی را تحت عنوان تونل انرژی حفر نمائیم تا اینکه شبکه را به مرکز شهر انتقال دهیم.

دکتر میلانی در پاسخ به این سئوال که احداث تونل انرژی برای انتقال خط نسبت به شیوه "دفن زمینی" چه مزیت هایی دارد، اظهار داشت : در خطوط فشار قوی که یک انرژی گسترده را انتقال می دهند خصوصاً به داخل شهرها ، شیوه دفن زمینی به هیچ عنوان ایمن و مطمئن نیست و کاملاً مردود است چرا که اگر در خط انتقال و فوق توزیع، اتفاقی بیفتد مجبور خواهیم بود برای ترمیم آن ، چندین روز را صرف تعمیر و بازسازی نمائیم که در چنین شرایطی ، امکان تامین برق به مرکز شهر مقدور نخواهد بود و طی این مدت باید خاموشی اعمال شود.

بنابراین ضرورت دارد اینگونه کابل ها همیشه در داخل تونل و تحت عنوان " تونل انرژی" قرار داشته باشد تا همواره تحت نظارت و پایش قرار گرفته و همکاران تعمیراتی و بهره برداری این خط بسیار مهم را بصورت دوره ای جهت پایداری وتامین انرژی برق به مرکز شهر، بازدید نمایند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان طول تونل انرژی کلانشهر تبریز را حدود ۵-۴ الی ۵ کیلومتر اعلام کرد که از پای خط ۲۳۰ کیلوولت در کنار گذر اتوبان پاسداران تبریز از محله ایده لو تا نبش خیابان خاقانی در میدان ساعت (مرکز شهر) در عمق ۱۸ متری زمین در حال حفر است.

وی افزود: این تونل که به وسیله دستگاهTBM به قطر ۵-۳ متر حفر می گردد ، پس از بدنه سازی بتونی آن ، در نهایت ارتفاع مفید آن ۴-۲متر وبه صورت بیضوی خواهد بود که همزمان، کار بدنه سازی تونل نیز در حال انجام است.

دکتر میلانی ابراز امیدواری کرد که حفر تونل در ۱۸ماه آتی به پایان برسد و بلافاصله در عرض چند ماه کار نصب تجهیزات و احداث خط نیز انجام ومورد بهره برداری قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به احداث همزمان یک ایستگاه ۲۳۰ کیلوولت در مرکز شهر تبریز اظهار داشت :به جهت اینکه این پست نیز از نظر بصری ومعماری شهری برای مردم جلوه خوبی داشته باشد ، بصورت ویژه و به شیوه GIS که در داخل یک سوله احداث می شود که تماماً در فضای بسته قرار گرفته و از بیرون با فضای مناسب و بصورت یک آمفی تئاتر دیده می شود.

دکتر میلانی همچنین در پاسخ این سئوال که خطوط احداثی در تونل انرژی و نیز پستGIS در حال احداث تا چندسال برای تامین انرژی برق مرکز شهر تبریز کفاف می کند ، تصریح کرد:

کابل ۱۳۲ کیلوولت موجود که از ۳۰ سال پیش برای بخشهای مرکزی تبریز راه اندازی شده و هم اکنون برق بخش مرکزی شهر با این کابل تغذیه و تامین می گردد، با راه اندازی خط ۲۳۰ کیلوولت در تونل انرژی، برچیده شده و یا در ولتاژهای پایین مورد استفاده قرار می گیرد و ما پیش بینی می کنیم که کابل ۲۳۰ کیلوولت تونل انرژی بتواند برای ۴۰-۳۰ سال آینده برق مرکز شهر تبریز را تامین نماید.

 IMG 6916

 

 
 


تاریخ انتشار / بروز رسانی1396/07/05   تعداد بازدید 1007     https://azrec.co.ir/blog/u/20747  
  • برچسب ها:
  • برچسبی برای این صفحه ثبت نشده است
0 رای --- ( 0 )
آدرس صفحه

ارسال نظر

افراد کمتوانافراد کمتوان
کنتراستکنتراست
افزایش اندازهافزایش اندازه
کاهش اندازهکاهش اندازه

پسزمینه قرمزپسزمینه قرمز
پسزمینه سبزپسزمینه سبز
پسزمینه پیشفرضپسزمینه پیشفرض