علاوه بر مبادله تفاهم نامه همکاری در توسعه نیروگاههای تجدید پذیر، تفاهمنامه همکاری مشترک در زمینه ایجاد شهرکهای صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در استان آذربایجان شرقی با پیش بینی ظرفیت بیش از ۱۵۰۰ مگاوات ساختگاه تجدیدپذیر به امضا رسید.
در جلسهای که پیش از ظهر روز پنجشنبه سیام شهریور ماه در محل استانداری آذربایجان شرقی ترتیب یافت، دکتر عابدین خرم استاندار، دکتر محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر (ساتبا)، مدیران عامل شرکتهای صنعت برق استان و جمعی از سرمایهگذاران بخش خصوصی و مدیران استانی حضور داشتند.
در این جلسه ابتدا دکتر رسول اسماعیلزاده مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان با بیان اینکه در حال حاضر نسبت به شناسایی بیش از ۱۰۰۰ مگاوات ساختگاه انرژی خورشیدی و بالغ بر ۵۰۰ مگاوات ساختگاه انرژی بادی در پهنه استان آذربایجان شرقی اقدام شده است، برخی فعالیتها، عملکرد و برنامههای این شرکت با همکاری بخش خصوصی در احداث نیروگاههای تجدید پذیر در سطح استان را تشریح کرد.
سپس دکتر محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر وزارت نیرو (ساتبا)، طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران و سرمایهگذاران انرژیهای نو و تجدیدپذیر استان مهم آذربایجان شرقی اظهار داشت: بنده جا دارد از حمایت ویژه استاندار محترم و تلاش مدیران و مسئولین صنعت برق استان در این خصوص صمیمانه قدردانی نمایم.
وی ضمن تبیین اهمیت، مزیت و ویژگیهای نیروگاههای خورشیدی و برنامههای حمایتی وزارت نیرو در این خصوص، گفت: بر اساس تصمیمات دولت، مقرر هست طی سالهای آتی حدود ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در سطح کشور ایجاد و از سرمایهگذاران در این خصوص حمایت شود که استان آذربایجان شرقی میتواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد.
دکتر کمانی همچنین به برخی برنامههای سازمان ساتبا در احداث نیروگاههای خورشیدی در صنایع بزرگ و شهرکهای صنعتی و همچنین از طریق سرمایهگذاری بورسی با راهاندازی "تابلو برق سبز" ، به منظور اجرای قانون مانع زدایی از صنعت برق و جلوگیری از استفاده سوختهای فسیلی و خرید تضمینی از سرمایهگذاران را تشریح نمود.
در ادامه این جلسه، دکتر کلامی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برخی نتایج پایشهای میدانی و اقتصادی این معاونت در زمینه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و لزوم حمایت بیش از پیش دولت از این فرایند را به سمع و نظر حاضرین رساند.
در ادامه این جلسه، تنی چند از سرمایهگذاران در حوزه احداث نیروگاههای مقیاس بزرگ تجدید پذیر خورشیدی در استان، نقطه نظرات و مشکلات موجود را تشریح نمودند.
دکتر عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی نیز به عنوان سخنران پایانی این جلسه، ضمن ابراز خرسندی از امضای این تفاهمنامه ها، آن را نقطه شروع با قابلیت ویژه در امر حرکت به سوی انرژیهای تجدید پذیر و جذب سرمایهگذاری موثر و مطمئن در استان آذربایجان شرقی قلمداد کرده و سپس به برخی چالشهای اساسی صنعت و تولید در این استان اشاره نموده و اذعان داشتند که استان آذربایجان شرقی از جمله استانهایی است که سرمایهگذاری در آن، بیشتر متکی به بخش خصوصی است. همچنین تصریح نمودند: متاسفانه ناترازی تولید و مصرف انرژی برق در استان آذربایجان شرقی بیشتر است که این مشکل، لزوماً گریبانگیر سرمایهگذاران بخش خصوصی در این استان میشود.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود با اشاره به گزارش یک ماه پیش خود به ریاست محترم جمهوری در زمینه مشکلات سرمایهگذاران در استان آذربایجانشرقی با توجه به تاکیدات ریاست جمهوری برای تسریع در رفع این مشکل، از شخص وزیر محترم نیرو و دکتر کمانی درخواست کرد تا در حوزه انرژی این استان، به ویژه در زمینه تولید برق تجدیدپذیر، تحول اساسی ایجاد و گامهای موثرتری بردارند.
در پایان این مراسم، علاوه بر تفاهمنامه همکاری مشترک فیمابین استانداری آذربایجان شرقی و سازمان ساتبا، تفاهمنامه همکاری مشترک در زمینه ایجاد شهرک و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در استان آذربایجان شرقی به امضای استاندار، رئیس سازمان ساتبا، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان و مدیران عامل شرکتهای برق منطقهای آذربایجان، توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی و توزیع نیروی برق تبریز رسید.
تاریخ انتشار / بروز رسانی1402/06/30 تعداد بازدید 593 https://azrec.co.ir/blog/u/43652
نظرات (0)