شرکت برق منطقه ای آذربایجان
details

 

 جلسه  به منظور بررسی موانع، مشکلات و چالش‌های پیش روی عملیاتی کردن تفاهم‌نامه بین وزارتخانه نیرو و وزارت صمت در خصوص ایجاد حداقل ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط شرکتهای صنعتی و معدنی در آذربایجان‌شرقی با حضور مجری طرح نیروگاه‌های معدنی شرکت توانیر، نماینده مجلس و جمعی از مدیران و فعالان اقتصادی این استان در محل اتاق تبریز برگزار شد.

در این جلسه نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت برق واحدهای صنعتی و تولیدی استان، اظهار داشت: از دولت قبل تاکنون به مدت 2.5 سال است که پیگیر اجرای فاز دوم نیروگاه هریس هستم و حالا بعد از 2.5 سال پیگیری با مجری طرح نیروگاه‌های معدنی شرکت مادر تخصصی توانیر آشنا شده‌ام.

احمد محرم زاده ادامه داد: علی‌رغم اینکه سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه اعلام آمادگی کرده‌اند، اما بروکراسی‌های اداری مانع از انجام سرمایه گذاری شده است.

سید زمان حسینی مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع معدنی شرکت توانیر نیز در این جلسه با بیان این که در آغاز دولت سیزدهم با یک ناترازی ۱۳ هزار مگاواتی برق مواجه شدیم، خاطرنشان ساخت: برنامه وزارت نیرو برای جبران این ناترازی ایجاد ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا پایان دولت سیزدهم است که ۱۵ هزار مگاوات به‌ صورت سیکل ترکیبی، ۱۰ هزار مگاوات صنایع معدنی و ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کل کشور در نظر گرفته ‌شده است.

وی با بیان اینکه ناترازی موجود در برق، صنایع را متضرر کرد، یادآور شد: براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارتخانه‌های صمت و وزارت نیرو به امضا رسید، ما موظف به ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در طول چهار سال آینده خواهیم بود که طبق برنامه‌ریزیهای انجام شده باید در سال جاری، هزار مگاوات از این مقدار محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی دارای پتانسیل‌های بسیار بالایی است؛ به‌عنوان مثال شرکت ملی مس ایجاد یک نیروگاه 250 مگاواتی در هریس، یک نیروگاه 25 مگاواتی خورشیدی و نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی در ورزقان را متقبل شده‌ است. فراخوان بین المللی نیروگاه هریس نیز اعلام شد که ۱۱ شرکت خارجی به‌ همراه یک شرکت داخلی با شرط انتقال فناوری اکنون درحال تنظیم اسناد هستند و اگر زمین این نیروگاه تأمین نشود، طرح ناقص خواهد ماند.

مهندس حسینی در تشریح ویژگی‌های تفاهم‌نامه منعقده بین وزارت صمت و وزارت نیرو اضافه کرد: یکی از مشوق‌های این تفاهم‌نامه صدور مجوز در زمان اندک برای سرمایه‌گذارانی است که نسبت‌ به ایجاد نیروگاه اقدام می‌کنند؛ به‌طوری‌که در شرایط عادی صدور مجوز احداث یک نیروگاه بیش‌ از 12 ماه به طول می‌انجامد، اما ما این زمان را تسریع بخشیده‌ایم، ضمن آن که به‌ هیچ ‌وجه برق واحدهایی که نسبت‌ به ایجاد نیروگاه اقدام کرده‌اند، قطع نخواهد شد.

وی با اشاره به این که دو راه‌حل برای سرمایه‌گذاران احداث نیروگاه وجود دارد، افزود: راه حل نخست استفاده از یک سرمایه‌گذار که هم‌اکنون اعلام آمادگی کرده تا در تأمین منابع ایجاد این نیروگاه‌ها کمک کند و راه‌حل دوم نیز این است که سرمایه‌گذاران از سرمایه‌ خود برای ایجاد نیروگاه استفاده کنند و ما هم قول می‌دهیم برق مازاد مصرف این نیروگاه‌ها را با قیمتی جذاب خریداری کنیم.

همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در این نشست طی سخنانی گفت: کسب رتبه سوم در بحث صدور پروانه بهره‌برداری، رتبه دوم در صدور پروانه توسعه واحدهای در حال توسعه و رتبه‌ نخست در طرح‌های صنعتی در حال تکمیل، نشان‌دهنده‌ صنعتی بودن و رو به جلو بودن آذربایجان شرقی است.

‌صابر پرنیان با اشاره به گزارش مرکز پایش اتاق ایران در خصوص قرارگیری آذربایجان شرقی در بین سه استان مناسب در بهبود فضای کسب و کار، گفت: کمبود برق مشکل اصلی ما در استان در طول ۱۰ سال اخیر بوده و به عقیده ما نسبت به آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر غفلت شده است. به‌ طوری که میزان برق تامین شده در شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی ۴۳ درصد اما در استان اصفهان ۱۰۶ درصد است.

وی افزود: نقطه‌ قوت ما پیگیریها و تلاش نمایندگان مجلس، تیم مدیریتی استان و حضور و مشارکت فعالان اقتصادی در بحث سرمایه گذاری است که باید تلاش خود را برای حل مشکل برق استان انجام دهیم.

در ادامه، مدیرعامل برق منطقه‌‌ای آذربایجان اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی با دارا بودن ۵ درصد جمعیت کل کشور تنها 2.7 درصد تولید و ۳ درصد مصرف برق کشور را دارد.

اسماعیل‌زاده با بیان این که پیک بار مصرف ما دو هزار و ۳۰۰ مگاوات است، درحالی که ما در بهترین وضعیت قادر به تولید 1600 مگاوات برق هستیم، خاطرنشان کرد: نیروگاه تبریز با نهایت تلاش کارکنان این مجموعه 702 مگاوات برق تولید می‌کند و نیروگاه سهند نیز توان تولید ۶۰۰ مگاوات برق را دارد؛ از این رو آذربایجان شرقی به‌عنوان قطب صنعت کشور و استان دارای رتبه نخست صنایع بخش خصوصی با تولید ۵ درصد ناخالص کشور، نیازمند احداث نیروگاه جدید است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز در ابتدای این جلسه با بیان اینکه کمبود برق و گاز یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی و صنعتی استان در سال‌های اخیر بوده است، اظهار داشت: البته وزارت نیرو برای حل مشکل تامین برق کشور نهایت تلاش خود را کرده و با استفاده از امکانات موجود تا جایی که امکان دارد، سعی کرده تا همواره در کنار مردم و صنایع باشد.

حسن‌زاده با اشاره به تفاهم‌نامه فی مابین وزارت نیرو و وزارت صمت در خصوص ایجاد حداقل ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط شرکت‌های صنعتی و معدنی در آذربایجان‌شرقی، اظهار امیدواری کرد با اجرای این تفاهم‌نامه بخش زیادی از مشکلات تامین برق واحدهای صنعتی استان برطرف شود.

در این جلسه جمعی از فعالان اقتصادی استان به بیان دیدگاههای خود پیرامون ایجاد ظرفیتهای جدید نیروگاهی پرداختند.

 

 

 
 


تاریخ انتشار / بروز رسانی1401/06/24   تعداد بازدید 741     https://azrec.co.ir/blog/u/33023  
  • برچسب ها:
  • برچسبی برای این صفحه ثبت نشده است
0 رای --- ( 0 )
آدرس صفحه

ارسال نظر

افراد کمتوانافراد کمتوان
کنتراستکنتراست
افزایش اندازهافزایش اندازه
کاهش اندازهکاهش اندازه

پسزمینه قرمزپسزمینه قرمز
پسزمینه سبزپسزمینه سبز
پسزمینه پیشفرضپسزمینه پیشفرض