مدیر عامل برق منطقه ای آذربایجان تشریح کرد :
تسهیلات وزارت نیرو برای خرید مازاد تولید برق پنل های خورشیدی مشترکین
اگر مشترکین بتوانند نسبت به تولید برق از پنل های خورشیدی در ساختمان های خود اقدام کنند، وزارت نیرو مازاد تولید برق آنها را ۱۶ برابر مبلغ فروش خود به مشترکین، خریداری میکند.
دکتر افشین روشن میلانی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان که در برنامه زنده "یاز برنامه سی" شبکه استانی "سهند" سخن می گفت ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: یکی از مهمترین مزیت ها برای مشترکین و سرمایه گذاران در بخش تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی، خرید تضمینی برق تولیدی آنها از سوی وزارت نیرو در بازههای زمانی ۵ تا ۲۰ سال است که همه ساله نیز رقم خرید، افزایش مییابد.
وی افزود: به عنوان نمونه، وزارت نیرو هر کیلووات ساعت برق مازاد بر مصرف مشترکینی که پنل های خورشیدی نصب نمایند را به مبلغ ۱۰۴۰ تومان خریداری می کند در حالی که میانگین فروش برق خانگی به مشترکین، در حدود ۶۵ تومان است.
دکتر میلانی در ادامه گفتگوی خود، صنعت برق را متشکل از چهار عنصر تولید، انتقال، توزیع و مشترکین قلمداد کرده و گفت: هر یک از اضلاع این چارچوب، وابسته به یکدیگر است و ما برای داشتن انرژی برق مطمئن و پایدار باید توسعه و مشارکت و افزایش بهره وری در هر چهار ضلع را مد نظر جدی قرار دهیم. وی در خصوص بخش "تولید برق" در استان آذربایجان شرقی تصریح کرد که با به مدار آمدن فاز اول نیروگاه بزرگ "هریس" و راه اندازی نیروگاه مزرعه بادی ۵۰ مگاواتی "آقکند" در شهرستان میانه (به عنوان بزرگترین نیروگاه بادی شمال غرب کشور) و مشارکت جدی مشترکین و سرمایه گذاران خوشبختانه هیچ مشکلی در بخش تولید و تامین برق در سال ۹۸ نداشتیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان همچنین در خصوص عملکرد بخش های "انتقال و توزیع نیروی برق" نیز اظهار داشت که در سال گذشته، نزدیک به ۴۰ پروژه در بخش انتقال و فوق توزیع و نیز چندین هزار پروژه بزرگ و کوچک در بخش توزیع در سراسر شهرها و روستاهای استان اجرا و تقدیم مردم بزرگوار استان گردید.
دکتر میلانی در بخش دیگری از گفتگوی خود با شبکه استانی سهند به اقدامات صنعت برق استان در مدیریت مصرف سال ۹۸ و برنامههای سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: مصرف برق، پیوسته تابع شرایط مختلف از جمله شرایط آب و هوایی است. در کشور ما تنها حدود ۲۰۰ ساعت پیک مصرف برق در ایام گرم سال را شاهد هستیم که تامین زیرساختهای آن، هزینه سنگینی را بر کشور تحمیل می کند و لذا عمدتاً در دنیا و کشور ما برای رفع این مشکل، سعی میشود مدیریت اوج مصرف برق، با تعامل مشترکین صورت پذیرفته و از این تعامل، منفعت دو طرف اتفاق میافتد که هم صنعت برق از هزینه هنگفت عبور میکند و این پول برای سرمایهگذاری در سایر بخش ها آزاد می شود و هم از این تعامل، مشترکین نیز منتفع میشوند. مدیر عامل برق منطقه ای آذربایجان افزود: صنعت برق کشور برای این تعامل، دستورالعمل های مدیریت مصرف برای بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی، خانگی، تجاری و اداری دارد که همه ساله در ایام پیک بار اقدامات مقتضی و مشارکتی را با مشترکین به انجام میرساند. به عنوان مثال: در بخش صنعت، یکی از سیاستهای تشویقی وتعاملی به گونهای است که ایام تعطیلات ، به سایر ایام غیر پیک، جابجا میشود و در مورد بخش کشاورزی نیز شرایط به گونهای تنظیم میشود که اگر کشاورزان تنها در ۴ ساعت پیک بار ( ساعات ۱۲ تا ۱۶ ) بتوانند ژنراتورهای آبرسانی خود را خاموش نمایند، ۲۰ ساعت باقی مانده در شبانه روز، مصرف برق آنها رایگان محاسبه خواهد شد. دکتر میلانی در پایان سخنان خود تصریح کرد که از بابت همکاری مشترکین صنعتی و کشاورزی استان آذربایجان شرقی در سال ۹۸ ، بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان پاداش همکاری در قبوض برق مصرفی آنها اعمال شده است.
تاریخ انتشار / بروز رسانی1399/01/12 تعداد بازدید 597 https://azrec.co.ir/blog/u/20370
نظرات (0)