مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد:
اعتبارات خرید تضمینی انرژی برق تجدیدپذیر از سرمایهگذاران، ۱۰۰ درصد تخصیص یافته و معاف از مالیات پیشبینی شده است
استان آذربایجان شرقی پنجمین استان کشور از نظرظرفیت منصوبه انرژیهای تجدید پذیراست.
دکتر افشین روشن میلانی مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان در گفتگوی زنده از طریق برنامه "تراز" شبکه استانی "سهند" ، ضمن اعلام این مطلب، گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب شده انرژیهای تجدیدپذیر (بادی و خورشیدی) در استان آذربایجان شرقی بالغ بر ۵۳ مگاوات میباشد.
در این برنامه تلویزیونی با رویکرد گزارشات و تحلیلهای کارشناسی، پیرامون اهمیت تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر ، مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان در پاسخ به سئوال مجری برنامه، با اشاره به اینکه انرژی تجدید پذیر یک سری منافع عام و ملی برای مردم کشورمان دارد، اظهار داشت: از نظر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، نقش وزارت نیرو، نقش حمایتی و تضمین خرید انرژی از سرمایهگذاران و تولید کنندگان میباشد و تا ۲۰ سال، اقدام به خرید تضمینی انرژی برق تجدیدپذیر میکند.
دکتر میلانی در عین حال تصریح کرد که برنامههای امکان سنجی و تهیه اطلس جغرافیایی خورشیدی و بادی و حتی زمینگرمایی بر عهده وزارت نیرو، سازمان انرژیهای نو و بهرهوری بوده و برق منطقهای آذربایجان نیز در این خصوص اقداماتی انجام داده و نتایج مجموعه مطالعات مذکور را در اختیار سرمایهگذاران این بخش قرار میدهد ضمن اینکه در وبسایتهای وزارت نیرو و سایتهای مرتبط مشخص شده است و قطعاً سرمایهگذار نیز با این اطلاعات جغرافیایی، اقدامات خود را انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان کاهش تلفات انرژی در شبکه، حذف مصرف سوختهای فسیلی، اشتغال زایی و هزینه کمتر در احداث را از جمله مهمترین مزیتهای نیروگاههای تجدیدپذیر در کنار خرید تضمینی ۲۰ ساله و بیش از ۱۰ برابری قیمت خرید از سرمایهگذار نسبت به معدل فروش به مشترکین قلمداد کرده و گفت: شرکت برق منطقهای آذربایجان دفتر مستقلی برای جذب سرمایهگذار دارد که اقدام به صدور موافقت نامه اصولی به متقاضیان احداث نیروگاههای بادی و خورشیدی بالای ۷ مگاوات می نماید.
وی افزود: متقاضیان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی تا میزان ۷ مگاوات و حتی مشترکین خانگی که اقدام به نصب پنل خورشیدی بر پشت بام ساختمانهای خود مینمایند براساس دستورالعمل وزارت نیرو و شرکت توانیر، جهت عقد قرارداد مستقیماً به شرکتهای توزیع نیروی برق منطقه مراجعه می نمایند.
دکتر میلانی سپس با اعلام اینکه تاکنون حدود ۵۴۰ مگاوات موافقت اصولی از سوی شرکت برق منطقهای آذربایجان صادر شده و تاکنون فقط ۵۳ مگاوات آن به مرحله اجرا و بهرهبرداری رسیده است، به برخی پروسههای دست و پاگیر اداری در این خصوص اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه ،یک سرمایهگذار بعد از دریافت موافقت اصولی بالای ۷ مگاوات از شرکت برق منطقهای آذربایجان، نیاز به قطعه زمین وسیع دارد که باید از بیش از ۱۲ دستگاه دولتی استعلام و در برخی موارد مجوز دریافت نماید که متاسفانه گاهاً سرمایهگذار بدلیل میزان بروکراسی بالا( خارج از حوزه شرکت برق منطقه ای آذربایجان )، از سرمایهگذاری در این زمینه منصرف میشود.
مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان با این حال و در جهت رفع و تسهیل در این بروکراسی اظهار داشت که خوشبختانه اخیراً با تدبیر استانداری آذربایجان شرقی، ستادی تحت عنوان «ستاد توسعه فناوریهای انرژی تجدیدپذیر» تشکیل یافته که تلاش دارد پاسخگویی به استعلامات و صدور مجوزها از طریق سازمانها و ارگانهای مذکور را تسهیل نموده و سرعت بخشد.
دکتر میلانی این نوید را به سرمایهگذاران در حوزه تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر داد که برای خرید تضمینی انرژی برق اینگونه نیروگاهها، منابع مالی محدود نیست و در قانون بودجه نیز جزو اعتبارات «۱۰۰ درصد تخصیص یافته» و نیز جزو پرداختهای اولویتدار و معاف از مالیات وزارت نیرو محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان در بخش پایانی سخنان خود به تفاهم نامه مشترک میان شرکتهای صنعت برق استان، کمیته امداد امام خمینی (ره) و جامعه بسیج مهندسین سپاه عاشورا در خصوص اجرای طرحی موسوم به «طرح نهضت روشنایی» جهت واگذاری و نصب پنل های خورشیدی بر پشت بام ساختمان مددجویان کمیته امداد استان که عمدتا در مناطق روستایی و محروم خواهد بود، اشاره کرد و گفت: انشاءا... خبرهای خوبی از این طرح دوساله را شاهد خواهیم بود.
تاریخ انتشار / بروز رسانی1398/09/19 تعداد بازدید 704 https://azrec.co.ir/blog/u/20426
نظرات (0)