شرکت برق منطقه ای آذربایجان
details

با حضور مدیرکل تحقیقات توانیر و مسئولین دانشگاههای آذربایجان شرقی صورت گرفت:

برگزاری گردهمائی ارتباط صنعت و دانشگاه در شرکت برق منطقه ای آذربایجان

گردهمایی ارتباط صنعت و دانشگاه با حضور مسئولین تحقیقاتی و پژوهشی صنعت برق و معاونین پژوهشی و روسای دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاههای آذربایجان شرقی در شرکت برق منطقه ای آذربایجان برگزار شد.

در این گردهمایی که بعدازظهر روز سه شنبه 13 مرداد ماه ترتیب یافت ، مهندس فرحناکیان مدیرکل  دفتر تحقیقات شرکت توانیر ، مهندس عباس نژاد قائم مقام و خانم مهندس نیکورای معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای آذربایجان نیز  بهمراه جمعی از مسئولین و دست اندرکاران امر تحقیقات این شرکت و  شرکت های توزیع نیروی برق منطقه نیز حضور داشتند.

 در ابتدای این گردهمایی خانم مهندس نیکورای ضمن خیر مقدم ، هدف از این گردهمائی را بررسی چگونگی و روند رو به توسعه ارتباط صنعت برق با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و نیز جلب مشارکت فعال دانشگاههای منطقه در اجرای پروژه های تحقیقاتی برق در محورهای سه گانه تولید ، انتقال و فوق توزیع اعلام نمود.

وی آشنائی بیشتر با پتانسیل های علمی دانشگاه های منطقه وتبیین انتظارات صنعت برق و دانشگاه از یکدیگر و نیز تشریح رویکرد های توانیر را ازدیگر اهداف این گردهمایی دانسته و اظهار امیدواری کرد که دستیابی به اهداف فناورانه و اولویت های تحقیقاتی صنعت برق بر اساس نیازهای واقعی آن ، به افزایش بهره وری ، توسعه خلاقیت و خود اتکائی در صنعت برق بیانجامد.

خانم مهندس نیکورای در پایان سخنان خود آماری از عملکرد تحقیقاتی صنعت برق آذربایجان را نیز بیان داشت و گفت: تا کنون در حوزه برق آذربایجان ۹۱ پروژه خاتمه یافته در سه بخش تولید، انتقال و توزیع داریم و هم اکنون ۶ پروژه تحقیقاتی نیز با اعتبار معادل ۵۶۶ میلیون تومان در حال اجراست .

دکتر کاظم زارع از دانشگاه تبریز نیز با تبیین مراحل دانشگاه آموزش محور ، پژوهش مدار و کار آفرین ، دلایل اهمیت توجه به تحقیق و توسعه دانشگاهی در صنعت را بیان داشت و هرم ایجاد مشارکت بین صنعت و  دانشگاه را برای حاضرین تشریح نمود.

وی اعتماد سازی ، ایجاد تعهد ، چشم انداز مشترک و مشارکت در کار را از مهمترین ارکان بین دانشگاه وصنعت در مسیر همکاری بر شمرد.

در ادامه ، دکتر عجمی معاون پژوهشی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز برنامه عملیاتی دانشگاه متبوع خود در راستای تحقق اهداف کارآفرین با رویکرد ارتباط صنعت و دانشگاه را بیان کرد.

وی ضمن بیان نمونه هائی از فعالیت های پژوهشکده ها و مراحل تحقیقاتی دانشکاه شهید مدنی آذربایجان با صنعت برق ، به چالش موجود میان دانشگاهها نیز اشاره نمود.

دکتر پور گلمحمد نماینده دانشگاه صنعتی سهند و دکتر مختار پور نماینده دانشگاه آزاد اسلامی تبریز نیز به بیان دیدگاهها ، سوابق و امکانات علمی و تجربی دانشگاههای مذکور در انجام فعالیت های تحقیقاتی بخش برق پرداختند.

دکتر طرفدار حق از اساتید برجسته برق دانشگاه تبریز از دیگر مسئولین دانشگاهی در این همایش بود که به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به مشاهدات تحقیق میدانی خود،ضمن تشریح برنامه های ارتباط صنعت و دانشگاه در استرالیا و آلمان به مقایسه وضعیت استرالیا با ایران پرداخت .

وی همچنین با تشریح ساختار ارتباط صنعت و دانشگاه و سیر تکاملی آن در ادوار مختلف ، موانع عمده پیشرفت در این ارتباط، جایگاه دانش ونقش دولت در امر تحقیقات را برای حاضرین تشریح نمود.

دکتر طرفدار حق آسیب های پیش بینی نشده در امر بودجه تحقیقاتی را نیز تبیین نموده و لزوم رسیدن به مرحله بلوغ و توجه به امر تحقیقات و پژوهش در بخش غیر دولتی را نیز از انتظارات مهم دانسته و بر آن تاکید ورزید.

این استاد برق دانشگاه تبریز ایران را دارای بالاترین درصد بودجه تحقیقاتی دولتی دانسته ( در زمینه تحقیقات دانشگاهی) و اظهار داشت: بیش از ۹۳ درصد بودجه تحقیقاتی در کشور ایران از طریق دولت تامین می شود این درحالی است که این رقم در کره جنوبی ۱۵ درصد است و بقیه از سوی بخش های غیردولتی مهیا و تامین می گردد.

وی در ضرورت بومی سازی الگوهای ارتباط صنعت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در کشورمان را مهم ارزیابی کرده و پیشنهاداتی را به این منظور ارائه نمود که از جمله این پیشنهادات می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. تشکیل ستاد بازبینی و تعیین نقشه راه
  2. استفاده از افراد با انگیزه ، پی گیری و انتقاد پذیر
  3. اطلاع رسانی
  4. اولویت استفاده از اساتید بومی
  5. انعطاف پذیری واقع بینانه نسبت به نتایج طرح های تحقیقاتی
  6. نظارت بر پیشرفت طرح ها در جلسات مشترک.

پس از پایان سخنرانی های مسئولین دانشگاهی ، مهندس فرحناکیان مدیرکل دفتر تحقیقات شرکت توانیر، طی سخنانی ضمن قدردانی صمیمانه از برگزاری این گردهمائی موثر توسط برق منطقه ای آذربایجان و با تشکر صمیمانه از مسئولین ، اساتید و محققان دانشگاه ها در این گردهمائی ها ، به نحو شایسته در جهت تحقق اهداف علمی صنعت برق بهره ببرند.

وی لزوم کامل شدن ارتباط صنعت و دانشگاه را بسیار ضروری دانسته و گفت: اولویت اول صنعت برق در امر تحقیقات، کابردی است  هر چند که تحقیقات بنیادی نیز امری مهم است.

مهندس فرحناکیان توسعه فناوری تامین و نیازهای صنعت برق را از خواسته های صنعت برق در این ارتباط دوسویه دانسته و برخی بروکراسی های زاید در مراحل تصویب پروژه های تحقیقاتی راموجب کندی کار دانسته و بر تلاش در کاهش این بروکراسی ها تاکید کرد.

وی ارزش افزوده یک تحقیق را در بسیاری از موارد کاملاً کار ساز توصیف کرده و اظهار داشت: به عنوان مثال صنعت برق با ۱۲ میلیون تومان هزینه تحقیقاتی ، موجب صرفه جوئی ۶۰۰ میلیون تومانی در یک خط انتقال شده است.

مدیر کل دفتر تحقیقات شرکت توانیر در ادامه به سیاست های تحقیقاتی این شرکت اشاره کرد و گفت : شرکت توانیر هم اکنون قریب به ۶۰۰ عنوان نیاز تحقیقاتی در صنعت برق را در سامانه تحقیقاتی و بانک اطلاعاتی خود اعلام کرده و سعی دارد محققان را به سمت همین نیازها سوق دهد.

مهندس فرحناکیان با بیان اینکه حقیقتاً دیدگاه فعلی وزارت نیرو در موضوع تحقیقات ، دیدگاه توسعه ای است.، برخی جزئیات در سیاست ها و دستورالعمل های حق التحقیق را نیز برای حاضرین تشریح کرد.

وی در پایان به عنوان یک  موضوع مهم ، بحث ضرورت تحقیق در امر انرژیهای پاک تجدید پذیر را نیز یادآور شد.

درپایان این گردهمائی ، جلسه پرسش و پاسخ مطرح شد و طرفین از دیدگاههای همدیگر بیشتر آشنا شدند.

 
 


تاریخ انتشار / بروز رسانی1394/05/14   تعداد بازدید 2371     https://azrec.co.ir/blog/u/21117  
  • برچسب ها:
  • برچسبی برای این صفحه ثبت نشده است
0 رای --- ( 0 )
آدرس صفحه

ارسال نظر

افراد کمتوانافراد کمتوان
کنتراستکنتراست
افزایش اندازهافزایش اندازه
کاهش اندازهکاهش اندازه

پسزمینه قرمزپسزمینه قرمز
پسزمینه سبزپسزمینه سبز
پسزمینه پیشفرضپسزمینه پیشفرض