معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي خبرداد
در زمان پيك، صادرات برق نداريم -اعمال تعرفه هاي جديد براي دستگاه هاي دولتي
معاون برق و انرژي وزير نيرو گفت: حدود ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق كشور اختصاص به سيستم هاي سرمايشي دارد كه اين عدد برابر كل مصرف ۴ كشور همسايه است.
به گزارش پايگاه خبري توانير؛ مهندس همايون حائري، معاون امور برق و انرژي وزير نيرو صبح امروز (دوشنبه ۱۱ تيرماه) در نشستي خبري با اصحاب رسانه با اشاره به نقش مؤثر رسانه ها به ويژه صدا و سيما در انعكاس اخبار حوزه برق در جامعه اظهار داشت: براي پيك امسال از انتهاي سال ۹۶ در اين خصوص جلسات و نشست هاي متعدد خبري برگزار شد و انصافاً سازمان صدا و سيما به صورت ويژه پاي كار آمده است تا اطلاع رساني دقيق و به موقع براي صرفه جويي در مصرف برق انجام شود.
وي از افزايش هفت درصدي قيمت تعرفه در بخش خانگي گفت و عنوان كرد: متاسفانه اين افزايش هيچ تاثيري در كاهش مصرف نداشته است.
حائري با بيان اينكه افزايش مصرف قابل پيش بيني نيست و وابسته به يكسري اتفاقات از جمله بالارفتن دماي هوا است، عنوان كرد: با صرفه جويي انجام شده براي شبكه مشكل خاصي به وجود نيامد و ميزان مصرف و توليد جوابگو بود، اما به علت افزايش دما و گرماي هوا تاسيسات ما دچار آسيب ديدگي شدند و در خطوط ما اضافه بار مشاهده شد كه همين نشان دهنده اين است كه نمي شود مصرف را پيش بيني كرد و اگر اين صرفه جويي ادامه داشته باشد، قطعاً تابستان امسال را بدون مشكل سپري خواهيم كرد.
معاون امور برق و انرژي وزارت نيرو از برنامه ريزي هاي سالانه براي نيروگاه هاي برق آبي گفت و ابراز داشت: امسال به جهت كم بارشي و پائين بودن مخازن نمي شود به اين نيروگاه ها تكيه كرد و به خاطر اينكه در سال هاي آتي به سمت تغيير شرايط اقليمي خواهيم رفت، بايستي توجه بيشتر ما سوي واحدهاي حرارتي باشد.
وي با اشاره به ظرفيت واحدهاي انرژي هاي نو اين چنين بيان كرد كه اين واحدها به مدار بيايند و از ظرفيت آنها به خوبي بهره لازم را ببريم.
اختصاص ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق كشور به سيستم هاي سرمايشي
معاون برق و انرژي وزير نيرو ادامه داد: انرژي هاي نو از موارد مهمي است كه ما در برنامه اصلي خود داريم و در حال حاضر سرمايه گذاران اين واحد آمادگي كامل براي گسترش و افزايش آن را دارند كه بايد در اينجا ذكر شود كه به دنبال اين هستيم تا ظرفيت توليد از اين واحدها را به ۴ هزار مگاوات برسانيم.
حائري با بيان اينكه حدود ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق كشور اختصاص به سيستم هاي سرمايشي پيدا كرده است، بيان داشت: اين عدد، كل مصرف ۴ كشور همسايه بوده كه متاسفانه معضل بزرگي است.
وي از مديريت مصرف و درست مصرف كردن گفت و ادامه داد: در ايام پيك برخي استان ها با مديريت درست در مصرف كمك حال شبكه برق رساني بودند و از طرفي قطع سيستم هاي سرمايشي ادارات بعد از ساعت مشخص شده نيز توانست اين كمك را دوچندان كند.
صرفه جويي زيرساخت رفاه مردم و توسعه ملي است
معاون برق و انرژي وزير نيرو تصريح كرد: به عنوان وظيفه ملي و انساني بايد درست مصرف كردن را در جامعه نهادينه كنيم، اين صرفه جويي زيرساخت رفاه مردم و توسعه ملي است كه بايد جامعه به سمت مصرف بهينه سوق پيدا كند.
حائري با بيان اينكه مشتركيني كه بالاتر از مصرف تعيين شده مصرف دارند، بايستي قيمت واقعي از آنها گرفته شود، ادامه داد: يكي از برنامه هاي اصلي وزارت نيرو همين موضوع است كه قيمت گذاري بر مبناي الگوي مصرف اتخاذ شود و در حال حاضر مطالعات آن انجام و به زودي نهايي خواهد شد.
وي افزود: در دستگاه هاي دولتي تعرفه ۲۰ درصدي هم اكنون اعمال مي شود و اين نظارت از سوي مركز ديسپاچينگ به خوبي پايش و تحت كنترل است و دستگاه پرمصرف بايد هزينه آن را پرداخت كند و در صورت عدم پرداخت قطعاً از بودجه آنها كم خواهد شد.
معاون برق و انرژي وزير نيرو با اشاره به اينكه اگر در جريان قطع برق به مشتركين خسارتي وارد شود مي توانند اين خسارت را مطالبه كنند، بيان داشت: مشتركين با مراجعه به مراكز و پس از بررسي هاي لازم حتماً خسارت خود را دريافت خواهند كرد كه براي پرداخت اين خسارات نيز چارچوب هاي از قبل تعريف شده است.
حائري در خصوص خاموشي هاي اخير گفت و بيان داشت: علت اين خاموشي ها به خاطر افزايش پيك بار بوده و هيچ برنامه مشخصي از قبل براي خاموشي نبوده است.
يك هزار و ۳۰۰ مگاوات قرارداد با صنايع براي كاهش مصرف برق
وي افزود: در كنترل شبكه حتماً مواردي رعايت خواهد شد كه كار به خاموشي كشيده نشود و در اين باره بايد مطرح كنم كه ما نزديك به يك هزار مگاوات ظرفيت ذخيره اي در شبكه براي مواقع بحران و اضطراري دارم كه در صورت لزوم و نياز از آن بهره خواهيم برد و در زمان پيك بار اين ذخيره پاسخگويي كمبود ما است.
معاون برق و انرژي وزير نيرو از بستن قرارداد با صنايع براي كاهش مصرف برق تا يك هزار و ۳۰۰ مگاوات گفت و ادامه داد: مذاكرات مختلفي در اين خصوص انجام و به توافق رسيديم كه در زمان پيك مصرف خود را پائين بياورند.
حائري از برگزاري جلسات متعدد با توليدكنندگان نيروگاه هاي پراكنده گفت و بيان داشت: قرار شد كمك هاي ويژه اي به اين توليدكنندگان داشته باشيم و در اين راستا مكاتباتي را با وزارت نفت انجام داديم و به دنبال حل مشكل اين عزيزان هستيم تا تاخيري در كار آنها انجام نشود كه بايد گفت در حال حاضر در پي كسب مجوزهاي لازم قرار داريم.
در زمان پيك صادرات برق نخواهيم داشت
وي با اشاره به صادرات و واردات برق و اينكه اين كار كمكي به پيك بار است، تصريح كرد: با برخي كشورها اعم از آذربايجان، ارمنستان و تركمنستان در زمينه واردات برق تفاهم نامه هاي انجام و در حال حاضر در شبكه وجود دارد و ظرفيت كلي ما از واردات حدود ۷۰۰ مگاوات است.
حائري افزود: صادرات برق نيز براي ما ويژگي هاي خوبي دارد و باعث افزايش پايداري شبكه خواهد شد و اينكه كشورهاي مورد توافق با ما هم مي توانند از خدمات مهندسان ايراني در حوزه برق بهره ببرند.
وي ادامه داد: در زمان پيك صادرات برق نخواهيم داشت و در فصول ديگر اين صادرات انجام مي شود.
معاون برق و انرژي وزير نيرو با يادآوري پيك كلي سال گذشته كه ۵۵ هزار و ۴۴۳ مگاوات بود، افزود: روز گذشته مقدار پيك مصرفي ۵۵ هزار و ۴۳۲ گزارش شد و اگر امروز صرفه جويي مردم و اعمال اصلاح مصرف در ادارات دولتي نبود، قطعاً با مشكل خاموشي مواجعه بوديم كه مي توان گفت اين صرفه جويي باعث كاهش يك هزار و ۶۰۰ مگاواتي در پيك شد و توانست از افزايش پيك جلوگيري كند.
حائري با تاكيد مجدد بر ادامه صرفه جويي از سوي همگان گفت: اگر صرفه جويي ادامه پيدا نكند، قطعاً سال هاي آينده به مشكل بر خواهيم خورد و اين را بدانيد با احداث نيروگاه هاي جديد و تعميرات تجهيزات، باز نياز به صرفه جويي داريم كه بايستي رشد مصرف مديريت و كنترل شود.
۱۵۰ هزار كنتور هوشمند نصب شده در كشور داريم
وي با بيان اينكه بايستي در سيستم هاي سرمايشي اصلاح صورت پذيرد و تجهيزات مناسب در اختيار مشتركين قرار بگيرد، ادامه داد: در بحث صنايع هم بايد براي آنها سقف مصرف مشخص شود و هم اكنون در حال تدوين آن هستيم تا صنايع ما قيمت واقعي برق را پرداخت كنند.
معاون برق و انرژي وزير نيرو از انجام تدوين الگوي مصرف براي همه? مشتركين گفت و افزود: در بخش دولتي اكثر استان ها كنترل مصرف را دارند و در ساعات پيك از سيستم سرمايشي استفاده نمي كنند.
حائري با اشاره به مطالبات پيمانكاران و تصريح كرد: در اين خصوص بدهي بالايي به پيمانكاران داريم و بايد گفت كه در بودجه امسال پرداخت اين بدهي ها لحاظ شده و اميدواريم زودتر بخشي از آن را پرداخت كنيم.
وي در سخنان خود از تلفات شبكه گفت و مطرح كرد: سال ۹۳ تلفات شبكه ما به ۱۵ درصد رسيد كه يكسري تلفات ما فني بود و مقدار ديگر آن غير فني بود كه هم اكنون اين تلفات به ۱۱ درصد رسيده است.
معاون برق و انرژي وزير نيرو با بيان اينكه هم اكنون ۱۵۰ هزار كنتور هوشمند نصب شده در كشور داريم، افزود: با برنامه ريزي هاي انجام شده به دنبال اين هستيم تا اين تعداد را به ۴۵۰ هزار كنتور هوشمند برسانيم.
حائري در ادامه همين مطلب افزود: مزاياي كنتورهاي هوشمند اين است كه مشتركين كاملاً با ما در ارتباط هستند و از ميزان مصرف خود مطلع خواهند شد و قابليت ديگر آن كنترل پرمصرف هاست كه در شبكه قابل رويت هستند.
تاریخ انتشار / بروز رسانی1397/04/26 تعداد بازدید 594 https://azrec.co.ir/blog/u/20635
نظرات (0)